За ваше внимание: Wonder Woman на DC: Дванадесетте трудове

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Wonder Woman: Дванадесетте труда

От Робърт Грийнбергер

Wonder Woman беше творчески интересна за четене в много началото на 70-те години на миналия век, под първия Майк Сековски, а след това Дени О’Нийл, декорираната принцеса на Амазонка имаше някои приключения в реалния свят и бяха направени опити да я превърнат в модел за подражание. За съжаление, Глория Щайнем стартира списание г -жа и редактира, че премиерната героиня на DC се нуждае от нейните сили назад. С брой № 204 през 1973 г. старото лого се върна и така беше и тиарата, невидим самолет, остров „Райдс“ и други. Под писателя/редактора Робърт Канигър това беше феминизирано завръщане към вида на причудливото разказване, което упражняваше повече от десетилетие, не всичко толкова дълго преди.

Завръщането на Kaniger в редакционното бюро се оказа краткотрайно и той се върна в писането на свободна практика и след като издателят Кармин Инфантино разгледа продажбите, той реши, че сериалът се нуждае от прясна кръв и бързо. Той предаде заглавието на Джули Шварц, дотогава известен като г-н Fix-It на DC. Колко и дали тя [е била достойна] да бъде отново приета “, каза той в Wonder Woman: Пълната история от Les Daniel и Chip Kidd. „Това ми даде възможност да направя поредица от проблеми, в които ще имам представена звезда за гости и се справи добре в отдела за продажби.“

Огледални дванадесет труда на Херкулес, историята на историята изобразява усилията на Wonder Woman и за първи път този цикъл се събира като Wonder Woman: дванадесетте труда. Обемът е прекрасна капсула за време на Mélange на писатели и изпълнители, работещи за героите на DC в средата на 70-те години на миналия век с някои приятни мачове и някои задачи за надраскване.

Шварц трябваше да костира героя и нейния свят, изследванията се изпълняват за него с писмо Хак, превърнат служител Мартин Паско. Той каза на Гейл Симоне известно време назад: „Беше… странно. За първи път се присъединих към DC в позиция за редакция на редакционно поддръжка, част от нова програма за платен стаж, създадена от тогавашния VP Sol Harrison. Джули Шварц току -що беше наследила Втората световна война от Боб Канигър, който очевидно обикаляше завоя за втори и последен път.

„Джули не знаеше нищо за Wonder Woman – това би означавало всъщност да се налага да слуша Каниър да говори със себе си през всички онези десетилетия, които споделят офис, вместо просто да водят записи на Боб. Така че първата ми работа, когато Сол ме назначи на Джули, беше да прочета всяка история на WW, публикувана до това време и да дам доклад на Джули.

„Асоциираният редактор на Джули, непрекъснато аналално-възхитеният Нелсън Бридуел, беше обвинен в същата задача, както си спомням. Но Нелсън го направи с право лице, като се маха с рапсодик за такива неща като избягване на нацисткия противовъздушен огън с невидим самолет, който не придава невидимост на своя пилот, така че тя в реалния живот изглежда да ципира през целия пилот небе в клякащо положение.

“I, unlike Nelson, ambled back into Julie’s office and was, like, ‘Julie, you won’t believe how sick this sh** is!’ Truly, that peek inside the fevered brain of Dr. William Moulton Marston was astonishing — Триседмично потапяне в четирицветна психопатия сексуални. ”

Въоръжен с информацията, Шварц помоли своя писател на JLA Лен Уайн да започне новия сюжет, преди да предаде писането на Кари Бейтс и Елиът S! Магин, който пише по няколко въпроса всеки. Наскоро Магин ми разказа: „Най -доброто нещо, което се случи в резултат на писането ми няколко истории на Wonder Woman, беше писмо, което получих от читател, който се идентифицира като лесбийка и настоя, че тя е сигурна, че моята история е написана от a Жена, това със сигурност никой не е казвал Елиът! Магин наистина съществуваше и че Елиът очевидно беше просто брада за някой истински писател, който иначе не можеше да влезе във вратата в бизнеса с комикси в началото на 70 -те, защото беше жена. Винаги съм казвал, че моята политика е основно тази на 14-годишно черно момиче, но това писмо наистина ме гъделичка. ”

Тогава, припомня Паско, „Около година след като започнаха книгата, Джули имаше още една от почти часовите си! Творчески! Несъгласие! С Елиът и, като си спомняйки всички тези изследвания и помощ, които съм направил, той ме попита в пристъп на пике, ако искам да напиша ww. Казах „да“ без колебание.

„Вижте, там нямаше грандиозен дизайн, нали? Няма партийно планиране. Вместо това, ние изпращахме книги навреме, знаете ли? Както можете да видите, нямам илюзии за нищо. Винаги съм смятал, че битът на изпитанията на Херкулес е само първото нещо, което Лен и Джули можеха да измислят пет минути, преди да се наложи да дадат концепция за прикритие на Боб Окснер. Освен това, това им даде начин да вамп за една година и половина.

„„ Официалната “причина за изпитанията на изпитанията беше, че всички онези звезди на гости уж биха привлекли нови читатели. Искам да кажа, заради aЩе бъдат тези умели двойки на художници с героите, с които те бяха най -тясно свързани. Тези перфектни мачове на тон и стил. Да, това е. Кърт Лебед и удължен човек. Батман и Хосе Делбо. ”

Каустик коментари настрана, след като Паско пое, той стабилизира написаното, което позволява на актьорския състав да расте и той се затича с книгата, чиито продажби се стабилизираха и след това се издигна, така че той беше на ръка, когато телевизионният сериал дебютира, увеличавайки интереса към героя. Нещото, което трябва да запомните, е, че това беше първият път, когато Wonder Woman беше напълно интегрирана във вселената на DC, тъй като познати герои, злодеи и създатели дойдоха за посещение. Имаше чар на историите, тъй като тя упражняваше сили, които беше отишла, без да използва известно време и трябваше да се преквалифицира. Както при цялата редакторска работа на Шварц, имаше акцент върху заговора, което я накара да се замисли през проблемите, преди да хвърли ласо.

За мнозина това беше въведение в героя и тези припомнени припомнени приказки със сигурност си заслужават да се разгледат.

Покупка

Wonder Woman: дванадесетте труда SC

Leave a Comment