KC колона: Гледане напред (или не се очаква с нетърпение?)

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

KC Карлсън

от KC Carlson

Е, както използваха да кажат: това беше годината, която беше. И. То. Беше. Годишно. Месечен цикъл. Не мога да заявя повече.

Тъй като открих голяма част от 2011 г. в комиксите, особено трудни (а понякога и потискащи), за да погледна назад – както и по същия начин, тъй като всички останали гледат назад тази седмица – въпреки че може да е забавно/осветяващо/мъчително да разгледам няколко от това, което Вече разбираме за 2012 г.

Някои „движещи се“ истории

Филмов плакат на Отмъстителите

Най -голямата битка в комиксите това настъпващо лятно време може да няма нищо общо с комиксите – или може да има каквото и да е общо с комиксите. както и предположение какво? Битката не се случва в комикси !!! Не, това ще бъде битката за боксофиса на филмите за комикси – The Avengers (Планирана дата на излизане: 4 май 2012 г.) срещу Батман: The Dark Knight Rises (20 юли 2012 г.). Отмъстителите е недостатъчният в този двубой, тъй като това е първата вноска от екипа на супергероите-въпреки че филмът е в напредък от 2005 г., както и много от елементите (Iron Man, Thor, Captain America, The Хълк, Черната вдовица, както и Хоки) бяха внимателно координирани, както и бавно освободени през последните няколко години. Освен огневата мощ на екрана, оръжието на Trick на Avengers може да бъде любим на феновете Джос Уедън, който също не е пълен непознат за отличните сценарии на комикси.

Батман: The Dark Knight Rises Movie Poster

Батман е стара ръка във филма Biz, най-за първи път се появява на екрана през 1943 г. в сериал с едноименни филми с 15 глави. Съвременните фенове започват само да мислят за „сериозни“ филми за прилеп, започващи от Тим ​​Бъртън от 1989 г., режисиран от Тим ​​Бъртън. (Извинете, Адам, както и Бърт. Ти също си 1966 г. Театрални анимационни филми). Този горещ на върха (сравнително казано) на два офиса на мега-кутия, както и важни хитове, Батман започва (2005), както и на The Dark Knight (2008), както режисиран (и да бъде написан) от Кристофър Нолан, който е с три торбички на Батман: Тъмният рицар се издига. (Също така не бих се изненадал да открия, че може да има сериозни пари, които се возят отстрани с хора, които се чудят дали Батман: Тъмният рицар ще бъде първият „3 -ти филм“ във франчайза на DC, за да не смуче. Изглежда Като страхотен залог да победите дългите коефициенти!)

Сигурен съм, че не съм сам да вярвам, освен да избера кой да видя. Разбирате, че всички ще видим и двамата. Истинската грижа е: точно колко пъти всеки?!

Вземането на реплика от не винаги-великолепни комикси Trope е първият от два основни рестартирания на франчайзинг на филма за комикси. 3 юли 2012 г. е подредената дата за невероятния Spider-Man-четвъртият театрален филм с участието на Web-Head, но първият в рестартирана поредица. В него участват Андрю Гарфийлд като Спайди, Ема Стоун като Гуен Стейси, както и Рис Ифан като д -р Кърт Конърс (познайте кой?). Датата на излизане поставя това срещу Батман: The Dark Knight Rises (те са уредени да дебютират на разстояние 17 дни), колкото и тематично, най-близката конкуренция на невероятния Spider-Man най-вероятно ще бъде опитът на Steel, Warner Bros. Когато за пореден път рестартирайте франчайза на филма Superman. Този филм има актьорски състав All-Star, режисьорът Зак Снайдер (Watchman), както и Кристофър Нолан, кредитиран като продуцент, в допълнение към ко-съ-съниквения с сценариста Дейвид С. Гойер. „Ще повярвате, че човек може да лети – както и над пореден път, докато не се оправим!“

Също така съм донякъде развеселен от предстоящия човек в Black/Jonah Hex Crossover. (Не всъщност, както звездата Джош Бролин.) Както и Marvel просто отмениха комикса, така че трябва да е време за нов Ghost Rider: Spirit of Vengeance Movie. Някой да не вярва, че няма да има различен комикс на Ghost Rider навреме за филма – още един като филма?

Междувременно, обратно в комиксите … Чудесна година

Отмъстители срещу Екс мен

В ситуация, която не сте забелязали, от известно време има „надолу“ икономически климат (или поне „iffy“), както и миналата година, той последно започна да удря комикси сравнително трудно. Всички продажби на комикси намаляват, въпреки че традиционните силни продавачи са много по-добри от комиксите с по-ниска продажба-които са по- „любимите“ заглавия. Освен това, докато основните заглавия на работните места на събитията се справят доста добре, далечните книги за връзки, не толкова. Най -вероятно не е помогнало, че и двете най -големи събития през 2011 г. (самият страх, Flashpoint) имат над 50 комикса, включващи събитието. Това е само метод, както и много – както и може би Marvel, както и DC най -накрая измислят това. Предварителните доклади сочат, че предстоящото събитие на Avengers срещу X-Men може да се разлее само в малко основни книги за връзки-въпреки чеПонастоящем има прелюдия минисериал (Avengers: X-Sanction), който досега изглежда играе игра на чакащи, за да се приключи други серии, по-специално Avengers: Детският кръстоносен поход. В допълнение към X-Men: Schism, както и самият страх, най-вероятно ще бъдат важни за това, което ще се случи в Avengers срещу X-Men, според старата магическа 8-топка.

Както и да е, с икономически проблеми, както и дискреционни приходи, разтегнати тънки, наблюдавайте комиксите (особено огромните две) да публикуват по-малко нетърговски, експериментални серии, както и герои, както и да се придържат доста внимателно към проектите за „голям пистолет“. Особено с настоящите филмови връзки. Ако вашите предпочитани герои са Avengers, Batman, Superman, Spider-Man, както и X-Men (без филм, но франчайзът се преработва в брандирането на регенезис), тогава това е вашата година, Буко!

В зависимост от това как точно го гледате, историята на Marvel през 2012 г. може да се наложи без да се прави. Брайън Майкъл Бендис напуска функцията си от дълготрайния „архитект“ на заглавията на Отмъстителите повече от седем години. Въпреки че дори няколко от най-големите му фенове се закъсняват от късно с Бендис в книгите-искам по някакъв начин да посегна към книгите, както и версията на дросела Бендис на MU Spider-Man. СЗО. Просто. Няма да. Затворете. Нагоре. – Все още трябва да признаете, че това е забележително постижение на дълголетието, в допълнение към възстановяването на франчайза на Avengers като един от най -добрите на Marvel. Какво обаче ще се случи, когато Бендис отстъпи след приключването на частта му от Отмъстителите срещу X-Men?

Върколак #302

Може да попитате точно същото нещо на скоро ще бъде направен да се проведе на Wolverine на Джейсън Аарон. Въпреки че там ударът е донякъде омекотен от развитието му на Върколака, както и от X-Men, изключително Askew New Mutant-Team Book (и настоящото ми заглавие на Fave Superhero). Ще има някои музикални столове с създатели, както и дългогодишни заглавия в Marvel по-късно тази година. Както винаги, това може да е наистина вълнуващо … или наистина страшно!

Капитан Америка, както и Wolverine Monster Trucks!

И накрая, всички фенове на You Monster Truck ще се радват да разберат, че чисто новата капитан Америка, както и Wolverine Monster Trucks ще дебютират през 2012 г., присъединявайки се към съществуващия Spider-Man, както и Iron Guy (два различни модела!) На The Monster Jam Circuit! (Сега чакаме неизбежния кросоувър с камион-о-Саурус! Да-хау !!!)

Не много dc 4 me

В DC ​​те наистина нямат никакъв вид конкретно предстоящо огромно събитие, подредено (или поне обявено) – въпреки че новият 52 беше огромен, за да задържи интереса на всички за няколко месеца. Неминуемо ще се появи нещо. Може би новата им версия на кризата, тъй като те сортират, че оригиналната дилема никога не се е случила в новия 52 – въпреки че не съм сигурен, че всички са получили бележката за това. В противен случай DC беше доста мама по предстоящи нови проекти, различни от нова книга на Society Society от Джеймс Робинсън, от която щях да се вълнувам, с изключение на това, че миналата година проверих неговата лига на Justice, както и Superman. Не приемам всичко това лично, но съм съвсем сигурен, че DC Comics не иска стари посетители като мен да четат книгите си от всякакъв тип. Което е добре за мен, тъй като в момента има няколко други издатели, които вършат някои работни места, които бих искал да подкрепя икономически повече от настоящите усилия на DC. Не получавам луд – все още има няколко героя/създатели/заглавия, с които ще продължа да се съобразявам – но с почти 50 години четене на DC, както и събиране зад мен, повечето от тези нови неща просто не са не същото. За съжаление, DC предостави точка за отскачане за мен с новия 52.

Едно предстоящи усилия на DC, до които няма да се приближа, е техният слухов нов проект, свързан с стражарите. Страхувам се, че повечето хора ще повярват, че това е някакво продължение на оригиналните известни стражи от Алън Мур, както и Дейв Гибънс. (Въпреки че всеки, който наистина плаща интерес, би признал, че потенциално не може да има истинско продължение, без да унищожи напълно целостта на оригиналната история. Не че това би имало много значение за DC. Правен отдел Time Warner, както и DC реклама като Както и редакцията, най-вероятно би посочила това като „пифъл“.) Не, това, върху което най-вероятно работят, е „предистория“ към оригинала-което означава история, въртяща се около екипа на супергероите преди гледане The Minutemen, който, който Отвъд тревожността, както и покварата около тази група, трябва да е толкова завладяваща, колкото и историята на старото правосъдие или историята на нашествениците – освен без насладата от Втората световна война. Най-вероятно ще има някои страхотни играчки, както и видео игра, която се разтъпва. Както и може би автентична обща маска за покриване на лице Rorschach-гарантирано да задуши всички онези вече мъртви фенове, които не предоставят облизване на правата на създателите. Ей, може би изобщо няма да се занимават с комикс. Тези безумни времена (и tнаследник сестра, точка)!

Ако трябва да си купя работа на Alan Moore през 2012 г., надявам се, че това ще бъде дългоочакваната колекция на сагата Bojeffries от Top Shelf. Този прекрасен учуден материал, илюстриран от Стив Паркхаус, не е отпечатан толкова дълго!

Какво ще купувам?

Общата колекция на Berkeley Breathed Outland Total

Голяма част от парите, които няма да бъда разходи за новите 52 или „новите“ стражари, ще бъдат посветени на скорошната поредица от традиционни комикси, както и на реколта колекции от комикси. Вече купувах препечатките на непрекъснатите фъстъци (Fantagraphics). Регионът на Bloom (IDW) е направен, но все още има повече дишане, за да се разбере и в Outland и Opus тази година. Плюс това, получавам по-голямата част от винтидж материалите на Archie Comics от IDW (най-добрите от художници, както и от традиционните ретроспективи на сериите), както и от Dark Catine (Archie Archives, събиране на златния период на Archie).

Dell Four Color #386

Наскоро стартирани са нова поредица от традиционната лента на вестника на Мики Маус от Флойд Готфредсън (Fantagraphics), Pogo от Walt Kelly (Fantagraphics отново), както и New Donald Duck от Carl Barks Collection Чичо Скрудж на новата серия, събираща Чичо Скрудж, който ще започне по -късно тази пролет. Забелязах, че IDW накрая поставя няколко от дългите си колекции извън печата обратно в печат-като Дик Трейси-така че ще гледам потенциално да се върна към тази серия, след като се отклоних. Плюс това, все още имам още два отлични тома за Алекс Тот, който идва в крайна сметка от IDW.

Захар, както и архиви на шипове

DC все още може да получава няколко от парите ми, ако те продължат да бъдат на последния си модел на последно да стигнат до някакъв традиционен (ако езотеричен) материал в линията на техните DC архиви, като захар, както и шип, както и Lois Lane от Kurt Schaffenberger, или Tasty Obscura в своята витрина предоставя сериали, като например серията Losers War или DC Romance Comics Line. Дори съм за получаване на висококачествени книги с материали, които вече притежавам – като неотдавнашната колекция Джим Апаро Поех и Силен Батман (Легенди на тъмния рицар: Джим Апаро), тъй като оригиналите бяха отпечатани на хартия толкова тънки Kleenex може да удари носа си върху него.

Същото важи и за Marvel. Все още избирам SGT. Fury или Marvel Western Heroes като Marvel Masterworks винаги, когато са публикувани, но това, което наистина искам (и най -вероятно никога няма да получа) е работата на Marvel от 50 -те години на миналия век – предимно Millie The Model, но също така и изгуби скъпоценни камъни като Sherry the Showgirl, както и Моята добра приятелка Ирма. И двете огромни две имат прекрасни неща, затворени в архивите си, както и в трезорите, но видните младежи (и производители на пари) като Батман, както и Спайдърмен винаги трябва да бъдат препечатани на първо място. Разбирам, както и съм добре с това. Тъй като повече колекции от Батман, които се продават, има много по-добра възможност DC да може да проникне за случайно лакомство извън стената. Точно същото важи за Marvel.

Престъпността не плаща архиви

Ако не сте забелязали напоследък, това е прекрасно време за феновете на традиционните вестници ленти, в допълнение към отличните детски комикси. Също така, Dark Catine публикува SF/Vintage Heroes от Gold Key Comics (Magnus, Robot Fighter, лекарска слънчева енергия и т.н.), традиционната серия на ужасите странно, както и злове Не плащайте. По -късно тази година Fantagraphics поема правата за публикуване на традиционната E.C. Library of Horror, SF, както и War Comics. Винаги е хубаво да се напомня, че комиксите, използвани да бъдат много повече от просто супергерои.

И ОЩЕ…?

Това е само върхът на айсберг на комикса. Кой разбира какъв трик за 2012 г. Издателите на издателите седят, за да излагат на основните конвенции за комикси тази година? Може би, просто може би, това може да е първата година, че феновете на комиксите не трябва да изтеглят незаконно Miracleman/Marvelman Comics! (Въпреки че не бих задържал дъх …)

KC Carlson: Четене на комикси от 1960 г. И, момче, са ми уморени.

Westfield Comics не е отговорен за глупавите неща, които казва KC. Особено това нещо, което наистина ви дразни.

Leave a Comment