Увереният мозък на Маркли: А, да бъдеш отново дете

Тази публикация се подаде под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

от Уейн Маркли

Sonic the Hedgehog

Много дълго време се връщах към първата си работа, работеща в комикси в началото на 80 -те години, че комиксите се харесват на мъжете на 20 -те си години. През последните тридесет години работа в компанията на комиксите открих, че греша, комиксите се харесват на мъжете на 40 -те им години. Видях първия си комикс, когато бях на пет години в бръснарница. Това беше комикс на Мелвин чудовище. Първият комикс, който събрах, беше Зеленият фенер, когато бях на 6. Той беше нарисуван от Гил Кейн и страхотна научна фантастика. Докато дете, щях да заредя вагона си и да отида от врата до врата, търсейки хора, с които да търгуват комикси. Това беше признато в средата на 60 -те години на миналия век и светът беше много различен тогава, но комиксите бяха книги за деца. Може би е имало 40 -годишни мъже, които четат и събират комикси тогава, но аз не познавах нито един от тях. Днес, 30+ години по -късно, отново работя в магазин за комикси. И аз се справям с широк спектър от хора, всички от които са едни от най-хубавите хора, които някога бихте могли да искате да знаете, но те са 90% мъже и всички са между 25-55. Има деца, които влизат с родителите си и е увлекателно да гледат на малките хора и да видят какви герои знаят и какви книги ги привличат. Най -популярната книга с по -младите фенове ми се струва Sonic the Hedgehog. Арчи идва близо секунда и със сигурност се продава по -добре на момичетата.

Като се има предвид това дълго навито въведение, реших, че ще говоря за комикси за деца. Не мисля, че някога ще има ден, в който комиксите бяха като когато бях дете, където ще търгувате с други деца, както приятели, така и непознати. Има твърде много други неща, които да привлекат вниманието на детето от комиксите. Има видеоигри, Pokémon, дневник на хитър дете и тонове повече. А за децата с ограничен бюджет (което изглежда като вятър за двадесет и пет цента седмично, което получих като дете), 2,99 долара при най-достъпните е скъпо. Въпреки че мисля, че никога повече няма да има ден, когато комиксите са огромен жребий за деца, има редица много добри книги за деца (или възрастни по този въпрос). Най -голямото ми притеснение е, че с напредването на колекционера и аз видях това да се случи през последните 40 години, няма да има нови фенове и един ден комикси ще тръгнат по пътя на 78 PRM записа. Но достатъчно от този негатив. Нека разглежда страхотни книги за деца.

Костен

Първо бих препоръчал кост. Костта е епична приказка за доброто триумфиране над злото в течение на девет тома. Това е причудлив и добре разказан от Джеф Смит. Костта е красиво нарисувана с зрелищни цветове (или черно и бяло, ако предпочитате), които отвеждат читателя в нов свят, който магически ви привлича, тъй като младите момчета на костите имат своите възходи и падения. Това е една от най -добрите книги за деца или възрастни, които някога съм чел. Силно се препоръчва.

Шоуто на Muppet

След това бих препоръчал шоуто Muppet от Grow от Roger Langridge. Това е смесица от хумор за шамари и страхотно разказване на историята. Първите 12 броя са събрани в три много добри търговски колекции. Бих препоръчал и самото шоу на Muppet, едно от любимите ми предавания като дете и когато ги прегледах наскоро, те бяха също толкова добри. Комиксите наистина уловиха усещането на шоуто. Роджър Лангридж за съжаление е напуснал комикса на Muppet Show, а министерствата, като Muppet Sherlock Holmes и Muppet Peter Pan, никъде не са добри.

Star Wars: Clone Wars Adventures

Друга страхотна книга за Kids е Star Wars: Clone Wars Adventures Digests. Има чисто нови истории с участието на актьорския състав и героите от телевизионното шоу на Clone Wars. В митоса на Междузвездни войни са проникнали дълбоко, но историите са добре разказани и добре нарисувани и всеки том е самостоятелна история. Тези книги са една от най -популярните книги, които продаваме в магазина на Westfield Retail на Young Boys.

Живот с Арчи

Archie Comics публикува голямо разнообразие от комикси, дигести и списания. Всички те се отличават както с „новия облик“ Арчи, които са модернизация на класическите герои. Както съм казвал многократно в миналото, Life With Archie Magazine, което е всички герои от „нов поглед“, е изключителен четене за по -големи деца или дори възрастни. Digests смесват нов материал, както и препечатки на класическия материал от миналото. Те са формулирани в разказването на истории, с три или четири различни истории, разказани отново и отново, но те никога не остаряват.

Батман: Смелите и смелите

DC има интересен микс от комикси, насочени към децата. Всички те са много добре направени и всички те могат и да се харесат на деца и възрастни. Някои от заглавията, които DC публикува включват Tiny Titans, Scooby-Doo, Batman: The Brave and Bold и други. Те се предлагат като единични комикси, както и редица търговски меки корици. От всички тези заглавия бих препоръчал Батман: смелите и смелите надПочивка.

Marvel Adventures

За да не бъде изоставен, Marvel публикува и редица книги за деца под техния отпечатък на Marvel Adventures. На практика всички тези истории са събрани книги в много добри храносмилания, които като общо правило събират четири комикса на дигест. Сред тези колекции са Spider-Man, Avengers, Fantastic Four и много други. Сред всички колекции на Marvel Digest на практика мога да гарантирам нещо, което ще искате да споделите с децата си.

Има и много други книги, които не съм обсъждал тук, които също са много добри за децата. Насърчавам ви да ги проследите и да закупите едно или две и да ги дадете на дете, да бъде ваш, племенник, съсед или да ги дарите на местното училище. Детето никога не е твърде младо, за да бъде въведено в света на комиксите и всички истории и приключения, които могат да донесат на млад ум.

В заключение бих искал да кажа колко тъжен съм да науча преминаването на Дуейн Макдуфи. Работих с Дуейн, когато работех в DC, тъй като бях връзката между DC и Milestone. Основният камък беше страхотно място, пълен с креативност и винаги беше супер заредено с енергия. Дуейн беше тих, но когато говори, това винаги беше урок, който никога нямаше да забравиш. Той беше много щастлив човек, който се гордееше с писането си и мисля, че това се показа, тъй като той беше един от най -добрите писатели там. Ще ми липсва като човек и много ще ми липсва писането му.

Както винаги, всичко, което написах тук, е моето мнение и те не отразяват мислите на Уестфийлд или техните служители. Оплаквания, коментари или предложения могат да ми бъдат изпратени на mfbway@aol.com.

Благодаря ти.

Leave a Comment