Интервю: Джим Стрелец на Доктора на Dark Horse, Man of the Atom

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Доктор Солар, човек на атома

Професията на Джим Стрелец в комиксите е впечатляващо, най -малкото. Ранната му работа по легиона на Super-Heroes на DC е с любезност и наскоро той написа нова поредица от истории на Legion. В Marvel той пише такива книги като Avengers и Secret Wars. Най-голямото му въздействие върху Marvel може би е бил мандатът му като началник на редактора. След Marvel той е издател на Valiant Comics, където пише Магнус и Солар; И той помогна да намери както предизвикателни комикси, така и комикси на Бродуей. Този месец стрелецът се завръща, за да напише лекар на Dark Horse, Man of the Atom. Наскоро Роджър Аш на Уестфийлд се свързва с стрелба, за да научи много повече за тази книга и другата му предстояща работа на Dark Horse.

Уестфийлд: По -рано сте написали Doctor Solar в Valiant. Какво ви е привлекателно за героя?

Джим Стрелец: Доктор Солар е известен герой-премиерният архетип на енергийно захранвани герои; Герои, базирани в реалност; и герои, чиито техники за ниво на сила са богоподобни. В Собствените думи на Доктор Солар:

„Аз съм господар на обединеното поле. Богът на енергията. Живото въплъщение на силата на слънцето. Най -мощното същество във Вселената, освен ако в края на времето няма Всемогъщ Бог, когато цялата реалност се срине в сингулярност. Аз съм човекът на атома. ” – От тайния журнал на учен, упълномощен от термоядрен катаклизъм – Doctor Solar.

Doctor Solar е нашият защитник срещу Science Run Amok. През 60 -те години това показва ядрени заплахи. Днес има много повече да се притеснявате-отслабващи, създаващи черни дупки, магнитни монополи или така наречената „странна материя“, които биха могли да унищожат планетата. Transhuman или „H+“ инженерство, нанотехнологии и усилване на човечеството да налага волята си върху природата всички, които представят страшни възможности, включително показателите за овластяване на злото.

Действието е грандиозно.

Неизмерима сила и фантастичният му ум правят доктор Солар „Бог на енергията“, но той трябва да се държи на своето човечество – защото това ни пази от него.

Най -голямата му сила е фокусът. Solar е герой като никой друг. Ето защо обичам този герой.

Уестфийлд: Следва ли тази нова поредица това, което сте направили с героя на Valiant или е абсолютно нов?

Стрелец: Майк Ричардсън каза да забравя всичко, което съм правил преди и да направя това „изцяло ново“, докато все още остава верен на основните концепции на оригинала. Лесно за него да каже. Всъщност ме принуди да преосмисля всичко и мисля, че историята е по -добра за това. Честно казано, Майк предложи някои наистина полезни предложения.

Уестфийлд: Какво могат да очакват хората в поредицата?

Стрелец: Целият потенциал за огъване на ума на авангардна наука, донесена в експлозивни, епични мащаби, супер герой, наред с интензивната човешка драма. Правя най -доброто, което мога, и мисля, че това е най -доброто, което съм правил някога.

Доктор Соларна страница

Уестфийлд: Работите с художника Денис Калеро на Doctor Solar. Какво можете да кажете за неговия принос към книгата?

Стрелец: Всъщност все още не съм виждал много изкуство, повярвайте или не. Имах носа си до Grindstone и досега оставях старши редактор на Dark Horse Крис Уорнър да се занимава с художниците. Денис е ужасно талантлив. Всичко, което искам, е той да следва сценариите. Те са пълни сценарии, написани с много подробности. Те са предизвикателни, да, но аз драскам-скица почти всеки панел за себе си, само за да се уверя, че това, което искам, е изпълнимо. Сигурно сме добре.

Уестфийлд: Вие също ще пишете Magnus и Turok за Dark Horse. Има ли нещо, което можете да кажете за тези проекти?

Стрелец: Преди да започна на Magnus Robot Fighter #1, написах история на произхода на 67 страници, нещо като мега-нулев брой, само за да имам всичко, цялата фондация, всички измислени, преди да започна серията. Този нулев брой ще бъде публикуван някой ден, но все още не знам кога.

Магнус е определен през 4000 г. пр. Н. Е. По собствените думи на Магнус:

„Когато роботите се бунтуват, разрушават или заплашват да наложат убийствена, механична тирания на света, аз осигурявам човечеството. Бях обучен от раждането, за да постигна върха на човешкия потенциал-сила на разрушаване на стихия, дисциплиниран ум и воля за завладяване на всеки враг. Аз съм Магнус. Робот боец. ”

Първата история дъгата е озаглавена Metal Mob. Обикновено мирният, утопичен север, който неочаквано претърпява епидемия от престъпления. Човешките мафиоти, използващи мускули на робота, тероризират града с трафик на хора, незаконни психоактивни вещества, насилие и корозивна корупция. Красивата наследница Cinnette Victoria е взета от похитители. Магнус се бори по пътя си в крепостта на мафията в беззаконните, лев-лев гоф земи, където жертвите на отвличане се държат в очакване на откуп.

Междувременно най -добрият приятел на Cinnette, Лия Клан, не е на път да застане и да не прави нищо….

Има много действия, мощен нов enЕми, половин човек, половин робот изпълнител големи оръжия, фаланси на убиец и Thug-Robots, криминален ръководител, Тимур, който печели тази титла и … става доста интензивно.

TUROK е предколумбийски индианци от Североизтока.

По собствените думи на Турок:

„Далеч съм пътувал и научих много неща. В Западната пустиня спасих живота на млад войн. Бягайки от нападателите, които убиха баща му, потърсихме убежище в пещера, но бяхме пометени в странен свят от магия, за разлика от всеки, който някога съм виждал. Тук има гущери и кошмари, чудеса и сънища. В името на момчето, Андар, трябва да намеря път вкъщи. ”

По времето на Турок, нито един родом от Северна или Централна Америка няма метално оръжие, освен него – Seax или Viking Long Knife, даден на Turok от норвежки търговец, с когото се сприятелява по време на престоя си в Нюфаундленд.

Също така, от норвеника, Турок научи изкуството да прави композитни лъкове, подсилени от синус и рог. Подобно на легендарните лъкове на турците, лъкът на Турок може да задвижва стрелка на половин миля и има опустошителна сила на близко разстояние. В Америка не е подобно на лъка на Турок.

Той е пътувал много, на юг по търговските пътища на Кортичните и Мисисипски култури, след това на Запад, научавайки много по пътя.

От шаманите той научил тайния език, който споделят. Той също така научи, че много от това, което правят, е хитрост, въпреки че е видял някои неща, които не може да обясни. Много важно е, че той се научи никога да не се отнася до непознатото или непознато. Това дава само трикове мощност и много повече сила на това, което е истинско, но странно.

Да бъдеш без загриженост има сива собствена сила. Да бъдеш без безпокойство означава да бъдеш почти непобедим. Сега, ако той може просто да предпази младия Андар от неприятности….

Безвременният сухоземен турок и Андар са пометени в ерата на Креда, само един континуум далеч от нашия. Има динозаври и същества от всички времеви периоди, включително човешки видове, пометени там с помощта на същия вид явление, което донесе Турко и Андар. Това е свят на мечтите и опасността.

В първата дъга, Туркок, Андар и техните преследвачи са пометени към безвременния свят, където те се забъркват във война между порочния ацтекски император Макстла и ожесточеният народ на Пантера, водени от тайнствената им богиня-кралица, Ааста. Турок и Андар се бият с непобедимата гръмотевична ръка и, разбира се, орда от динозаври и други чудовищни ​​заплахи. Също така, Турок, след всичките си години и всичките му пътувания се среща тук, на всички места, жена, с която се влюбва. И това е само първият брой …

Уестфийлд: Някакви коментари за затваряне?

Стрелец: Тъмният кон е страхотна компания. Старшият редактор Крис Уорнър, който координира този проект, е богиня. Майк Ричардсън беше мощна сила за добро, творчески и бизнес. Това е възможността за цял живот и аз му давам най -добрия си изстрел. Това е то.

Leave a Comment