Колективни мисли: За юни ’13 книги (първа част)

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта, както и колони

KC Карлсън. Изкуство от Кийт Уилсън.

от KC Carlson

Този месец имаше толкова много отлични материали, когато става въпрос за книги, както и колекции (тъй като издателите се подготвят за огромните през лятното конвенции), че решихме да разделим тази колона на две части. И така, тук са списъците за колекции от вестници, както и книги за комикси, както и ще ви разкажа за най -добрите нови колекции от комикси следващата седмица. Забавлявайте се, но бъдете наясно, че това може да е труден месец на портфейлите ви!

Този месец в традиционните колекции от комикси

Арчи: Общите ежедневни комикси на вестници 1960-1963 г.

Арчи: Общият ежедневен вестник комикси 1960-1963 г. (IDW/LOAC): Въпреки че първият том в тази поредица събра най-ранните ленти от 40-те години, този нов том скочи напред до началото на 60-те. Ивицата все още беше написана, както и изтеглена от Боб Монтана (неговата 14 -та година в комикса!), Както и историите са на път да въведат съкровените герои на Ривърдейл в Swingin’s Sixties! За разлика от много други видни ивици за деня, лентата на Арчи никога не се е движила в толкова вестници, колкото, да речем, Блонди или Нанси, което го прави един от най -редките колекционерски архи. (Така че оригиналните ленти – или дори доказателствените листове – са още по -редки!) Няколко от оригиналните вестници от тази възраст понякога биха били препечатани в заглавията на Арчи Комикси (особено на шегата на Арчи), но с изключително намален размер, както и без отличното възпроизвеждане високо качество на тези колекции от LOAC. Препоръчва се! 304-страници B&W Oversize (11 ”x 8.5”) Твърди корици.

Бък Роджърс през 25 век: Общият вестник Dailies том 8

Бък Роджърс през 25 век: Общият вестник Dailies Том 8: 1940-1941 (Hermes Press): С участието на три общи приключения: „Забравена земна колония“, „хвърлена назад 500 години“, както и „Богиня на Стигия“ от Флинт Дил, както и Дик Калкинс. По същия начин включва есе на десет страници за историята на лентата, както и ефекта му върху науката, както и върху научната фантастика. 272-страници B&W Oversize (12 ”x 9”) Твърди корици.

Общият том на Дик Трейси 15

Общият том на Дик Трейси 15 (IDW/LOAC): Събиране на всички ежедневни, както и неделни ленти от 1953-1954. С участието на няколко от по-непознатите (все пак не по-малко страховити! Плюс това, отворен ум Монти (дупка в главата), Dewdrop, както и пръчки (Hepbeats!), Големият Rainbow Reiley, както и Rughead (човек, който харесва перуки-както и убива хора). Междувременно Трейси предлага с жилетки на TNT, както и с мравки убийци. Надявам се, че не са в панталоните му! 256-страници B&W Oversize (11 ”x 8.5”) Твърди корици.

The Phantom: Общият вестник Dailies том 6

The Phantom: Общият вестник Dailies том 6 1944-1946 (Hermes Press): С участието на пет общи приключения: „Дъщерята на Махараджа“, „Синята банда“, „Лаго богът на езерото“, „Дивото момиче“, както и „Русалките на мело проливите“, всички написани от създателя на Phantom Лий Фолк, както и илюстрирани от Рей Мур, както и от Уилсън Маккой. По същия начин включва 16-страшен цвят секция с есе. 272-страници B&W Oversize (12 ”x 9”) Твърди корици.

Принц Valiant том 7

Принц Valiant том 7: 1949-1950 (Fantagraphics): По-невероятни приключения на принцът на Хал Фостър, включително черна магия в Уелс, както и пътуване до Шотландия, за да се бие с пиктите. „Мисионерите“ е епична история, в която Вал, както и редица свои колеги рицари, както и екип пътуват до Рим в стремеж към инструктори, които могат да донесат християнството в Туле. Историята също включва бягство с Алпите, до много момичета с червеноглави, както и трагично, променящо живота събитие за младия Скуийър Джефри (a.k.a. „Arf“). Приключенията приключиха с триседмична последователност, разказана от сина на Вал Принц Арн. Всички ленти са заснети от хрупкави доказателства на оригиналния принтер, както и книгата е укрепена с обичайните богатства на добавки. Въведение от съвсем наскоро помазания художник на непрекъснатия принц Valiant Strip, Томас Йейтс. Цветна твърда корица на 112 страници (10,25 ”х 14”).

Супермен: Вестник „Сребърна епоха“ Дейлис Том 1

Супермен: Вестник „Сребърна ера“ Dailies Том 1: 1958-1961 (IDW/LOAC): Много първо в поредица от колекции от IDW/Библиотека на американските комикси, във връзка с DC Comics, събирайки целия различен Супермен, Батман, както Както и да поставят под въпрос комиксите на вестник Lady от 40 -те до 70 -те години. Няколко от тези ленти са били събрани преди (най -вече от мивката на кухненската зона, както и от самата DC), но по -ранните опити създадоха само книга или две – а не за цялото бягане. Намерението на IDW/LOAC е да бъде в това за дълги разстояния, да не спирадо всички серии приключи. Роджър скоро ще има всички подробности в интервю с Дийн Мълани на Лоак, надзирател на този проект, така че ще им позволя да обсъдят повечето подробности.

Това, което откривам интересно за работата, е, че много от историите на Супермен имат съ-създателя Джери Сейгел преразказващи истории, които първоначално се провеждаха в домакинството на комиксите на Супермен (написано от Ото Биндер, Джери Коулман, както и дори самият Зигел)) . Въпреки това, често версиите на вестниците ще бъдат илюстрирани от напълно различни художници на Супермен от епохата! Например, „Menace of Metallo“ първоначално е изтеглена от Al Plastino в комиксите, но ще видите версия на лебед, изтеглена от лебед във вестниците! Както каза Дийн Мълани: „Това е като да намерите цял редуващ се свят от известни истории за комикси от сребърна епоха!“ Много първа книга е Супермен: Вестник „Сребърна епоха Dailies“ том 1: 1958-1961. Ще има отделни серии за златни векове (40 -те), както и за атомни епохи (50 -те години), както и тези томове ще съдържат основно оригинални истории. Този обем е твърдо корица на 288 страници B&W (11 ”x 8,5”), включително над 800 ежедневни ленти. (Неделните ленти ще бъдат събрани отделно.) Изключително препоръчително.

Книги за комикси

Berkeleyworks: Изкуството на Беркли дишаше – от региона на Блум, както и отвъд

Berkeleyworks: Изкуството на Беркли дишаше-от региона на Блум, както и отвъд (IDW/LOAC): Творческа ретроспектива на кариерата на човека зад окръг Блум, Outland, както и Opus-Бъркли дишаше! Няма много информация за това, което има в книгата, различна от избор на традиционни ленти, сканирани от оригиналното изкуство, в допълнение към обширния материал (концептуална живопис, както и рисунки) от (за съжаление!) Непродуктиран филм за Opus.

Надявам се да получим още няколко проби от най -ранната публична работа на Breathed, Waltz Academia, създаден, докато той беше стажант в Тексаския университет, в допълнение към няколко от ранните му редакционни карикатури. Плюс „изгубената“ лента Opus, която първоначално беше на кутията за Opus Telephone (че Роджър представи на IDW, също късно, за да влезе в един от последните твърди корици). О, както и код за изтегляне за отличния „изгубен“ Били, както и за песните на Boingers: „Аз съм Boinger“, както и „U-Stink-But-i- (Heart)-You“! Все още имам своя Flexi-Disc, но той се влошава бързо. (Забележка: Това са просто ентусиазирани съвети, които Лоак може-или не може-да може да постигне. Въпреки това не би ли било готино …?!) Цвят на 304 страници (9 ”x 13”) твърда корица.

Създател на комикси №2: Джо Куберт: Почит на създателя, както и на ментор

Създател на комикси №2: Джо Куберт: Почит към създателя, както и на ментор (Twomorrow): Най-новото списание на Twomorrow се разширява до стил само за търговски корици само за това, както и кариера, както и кариера От покойния, отличен Джо Куберт. Включени са всеобхватни изпити на всеки аспект на кариерата на Джо: Фен-любител на феновете на Златния век, 3-D пионер на комиксите, преименният военен делинеатор, топ художник-адактор, несравним писател на Тарзан, както и художник, създател на училището в Кубер, графичен Романист, P*s Magazine Helmsman, баща на династия създател на комикси, както и мотивация за поколения амбициозни артисти. Тази книга-Zine е пълна с интервюта с Учителя от годините, плюс рядко виждани произведения на изкуството, както и артефакти. Редакторът Джон Б. Кук (от списанието за изпълнители на комиксите на Eisner, също така е събрал отзиви, спомени, портрети, анекдоти, пинове, както и мини-интервюта от връстници, преподаватели, студенти, фенове, приятели, като толкова много както и семейството, със специален акцент върху историята на училището в Куберт, неговите знаменити възпитаници, както и ефектът на Джо като инструктор. По същия начин включва кавъри на Kubert Homage от Серхио Кариело, както и Тим Труман. Ако не сте запознати с редактирането на Кук, както и с писането, той е луд да покрие всеки аспект от работата на неговия обект, така че това наистина трябва да бъде изключително специална публикация! 160 страници цвят мека покритие.

Ръководството за разходите за комикси на Overstreet #43

Ръководството за разходите за комикси на Overstreet #43 (Gemstone): Всеки, който някога желае да разбере за годишното ръководство за разходи за комикси на Overstreet, е кой е на корицата. Можете да видите, че ако погледнете нагоре! (Superman е от Анди Куберт, X-Men от Майк Деодато, младши) Както обикновено, има около хиляда страници списъци, както и разходи за почти всеки американски комикс, публикуван някога. Тази година има и статии за 75-годишнината на Superman, 50-тата на X-Men, както и за 10-ия на Walking Dead. Също така, поглед към художника от златен век Мак Рабой. Така че, вие имате варианта си от корици, както и твърда или мека покривка. Какво ще бъде, фенбой?! 1,136 страници от тийнейджърски малък тип, които ви казват какво струват вашите комикси!

Сребърната епоха на DC Comics: 1956-1970

Сребърната епоха на DC Comics: 1956-1970 (Taschen!) Втората в поредицата Deluxe Hardcover, написани от Пол ЛьоVitz, включително няколко от най -прекрасните книги за комикси, произвеждани някога. Това е „изрязана“ версия на Mega-Deluxe 75 години DC Comics: The Art of Contemporary Mythaking, публикувано от Taschen! През 2010 г. (и приветливо наречен „Книгата на куфара“ от феновете, тъй като тя е достъпна в едно). Текстът на по -голямата книга е разделен на пет различни „епохи“ от историята на DC, които ще бъдат публикувани като пет отделни (и по -индивидуално достъпни) тома. Отделните книги обаче се подтикват с обща над 1000 допълнителни илюстрации, които не са в оригиналната книга, разпространени върху петте тома. Също така, всеки том има изцяло ново интервю от Левиц, с основна фигура на DC от ерата. За тази книга със сребърна епоха това ново интервю е с Нийл Адамс.

Сред нещата, обхванати от сребърния възрастов обем, са прераждането на супер герои в средата на 50-те години, като се започне от флаш, екологичен фенер, както и в крайна сметка Лигата на справедливостта на Америка, всички те бяха възобновени с тежък Влияние на научната фантастика. Края на шейсетте години също бяха отличен период на експериментиране, от социалната политика на екологичната фенер/зелена стрела (привлечена от Адамс) до интересни, но и да се променят експерименти с продажбите като Bat Lash, както и опонент жени, както и метални мъже. Между всичко това, комиксите на Батман бяха почти напълно преработени, точно преди телевизионното предаване на Батман, както и ни напомнят, че когато след време DC публикува комикси за Боб Хоуп, както и Джери Люис.

Текстът е лек, но изключително информативен. Огромният жребий точно тук е всички злодеяния, корици, панели за прожектори, непубликувана работа, снимки на служители на DC, както и създатели, маркетинг материали, играчки, както и други въртящи се от епохата, както и планини на прилеп Неща – това е като най -големия, както и най -добрият DC Scrapbook, произвеждани някога! Известен историк на комиксите (и Westfield Abcriber!) John Wells (American Comic Book Chronicles: 1960-64, както и предстоящите 1965-69) е част от екипа, сглобяващ произведения на изкуството, както и изследване на кредитните истории на художника за проекта, както и да Неговият професионализъм, както и висококачественото управление на работата прониква на всяка страница.

Ако сте какъвто и да е тип фен на DC Comics, по-специално от тяхната дълга, както и интересна история, тази серия е задължителна. 416 страници с големи размери (9 ”x 12”) цвят твърди корици.

Звездата*достига до спътника

The Star*Reach Buddy (Twomorrow): Star*Reach беше един от ранните независими издатели на комикси. С изключение на това, че фандомът не ги е обадил в Индии тогава. Те бяха наречени „Публикации на земята“, тъй като бяха нещо между огромните „надземни“ издатели на деня (Marvel, както и DC), както и подземните комикси от края на шейсетте години, които вече започваха да избледняват от The края на 70 -те.

Star*Reach не беше наоколо дълго време (само от 1974 до 1979 г.), но те бяха невероятно влиятелни. Те в крайна сметка бяха успешни, като използваха предимно създатели, които преди това са създали материали за Marvel, както и DC, но които са били примамвани да вършат работа за Star*Reach от очарованието да работят в различен жанр. Вместо супергерои, звезда*достига концентрирана върху научната фантастика, както и на фантастичните истории. Издателят също не беше включен в Кодекса на комиксите, което позволява на създателите да разказват по -зрели истории. Създатели като Хауърд Чейкин, Джим Старлин, както и Бари Уиндзор-Смит бяха редовни участници. Други, които са работили върху различни заглавия, включват Франк Брунер, Уолтър Симонсън, Стив Леалоха, П. Крейг Ръсел, Дейв Сим, Дейв Стивънс, Джон Уордман, Майкъл Т. Гилбърт, Майк Восбург, както и Кен Стейси.

Star*Reach, донякъде объркано, беше както името на издателя, така и заглавието на основната им антология. Бизнесът публикува 18 проблема на Star*Reach, в допълнение към забавна животна антология (Quack), втора научнофантастична антология (представете си), както и серията Slice of-Life на Lee Marrs, Pudge Pudge, Woman Blimp.

Twomorrow отдава почит на тези изтъкнати публикации в новия си Star*Reach Companion, тотална история, както и библиография не само на тези комикси, но други видни независими публикации на епохата като Witzend, Hot Stuff, както и Andromeda. Това беше интересно време за индустрията. Създателите на комикси искаха да разказват истории без супергерои, както и без да се занимават с Кодекса на комиксите, както и пионерските издатели се увеличиха толкова, колкото удовлетворяват това ново предизвикателство. Пъдът е написан от Ричард Арндт с принос на Star*Rea

Leave a Comment