За ваше внимание: Superman на DC: Много светове на Krypton

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

Робърт Грийнбергер

От Робърт Грийнбергер

Докато Супермен може да е най -големият супергерой в света, той също е концепция за научна фантастика, мечтана от двама фенове на списанията за пулпа, след което става популярен през 20 -те години. Същите тези пулпи провериха вдъхновение за цяло поколение млади читатели, които се завъртяха в същите тези списания за диме, преди да завършат комикси. В резултат на това те донесоха ентусиазма си за момче, за да разберат вида на света, който Криптън беше и как унищожаването му ни даде спасител.

Интересното е, че чак през 50 -те години на миналия век, преди Фен да превърне агентът, превърнал се в редактора на Морт Вайзингер, започна да изследва какъв е животът на Криптън. Имаше поглед в първия преразказ на произхода на Кал-Ел през 1949 г. и малко по малко научихме за световната култура и технологии, неговите герои и злодеи и слепотата му за нейното унищожение.

Супермен: Много светове на Криптън

С настъпването на серията Krypton на Syfy, DC се върна в архивите, за да събере много от семенните истории за планетата в Супермен: Много светове на Криптън. Това е вариант на подобно озаглавена колекция, която вече е от печат, но ни дава най -добрите истории.

Фен и партньор на Weisinger в Агенцията за продажби на слънчеви услуги, Джули Шварц, наследи мъжа на стоманата, когато Weisinger се пенсионира. Той веднага взе решение да добави резервни истории, като се започне с функция, наречена „World of Krypton“, като се отдаде на интереса си към директния SF и дава на изгряващи писатели и ветерани изпълнители нещо свежо, с което да играят.

В Superman #233, популярният брой, при който Криптонит беше временно отстранен като заплаха, първото използване беше от Е. Нелсън Бридуел и Мърфи Андерсън, разказвайки съдбовната среща на учен Джор-Ел с астронавта Лара и съдбовна спасителна мисия, която предизвика тяхната техника Романтика.

Дени О’Нийл, който по това време пишеше водещата игра, ни даде един с Дик Джордано в брой 236, където Супермен забавлява черна канарска и зелена стрела с предупредителната приказка на човека, който за първи път научи, че Криптън е обречен на.

Superman #238, един от малкото пъти „World of Krypton“ е посочен на корица

Два броя по -късно, Кари Бейтс си партнира с Грей Мороу заради любезната история за това как Space Explorers Kryp и Tonn пристигнаха на това, което се превърна в домашния свят на Superman. По -силна история от Бейтс и Майкъл Уилям Калута последва в брой 240.

Поредицата направи почивка до Superman #248, когато Марв Волфман и Дейв Кокрум си партнираха за история, описваща основаването на страхотния град Криптонополис. След това, в брой № 257, дойде най -доброто от партидата, която завърза Криптън в по -голямата DC Вселена. В история, съавтор на Елиът Маггин и Нийл Адамс, виждаме популярния Зелен фенер Tomar-re Stand пред пазителите на Вселената, готови да се пенсионират. Той разказа за едното си съжаление, не е в състояние да спаси Криптън от унищожение, като посочва, че детето, което корпусът е разбрал, че е било предназначено да бъде най -големият зелен фенер от всички тях, ще умре. Той беше уверен от господарите си, че съдбата му видя, че дете оцеля, което стана шампион за всички светове. Изкуството на Дик Дилин и Дик Джордано е по -превъзходно и има причина този да е силно препечатан през годините.

Накрая Маггин и Дилин се завърнаха за #266 свързаха Земята с Криптън с сонда от Атлантида, пристигаща в далечния свят. И когато семейството на Супермен беше превърната в първия комикс за долар, Пол Купърберг, Маршал Роджърс и Франк Спрингер посрещнаха новия формат с история на Джо-Човек, който наруши силата на тиранина и донесе мир на Криптън 4000 години по-рано.

Свят на Криптън №1

Той попада на редактора Е. Нелсън Бридуел, за да пресее битовете и парчетата от Лоре Вайзингер, а неговите писатели поръчаха през годините и ги сплитат заедно, за да образуват много по -съгласуван разказ за последните години в света. Това беше видът, в който Бридуел се отличи и той прехвърли съкровищницата на данните на писателя Пол Купърберг за история от три части, създадена за витрина в подкрепа на предстоящия игрален филм Superman II. Когато имплозията на DC от 1978 г. свива линията, почти завършената история нямаше къде да отиде, докато издателят Дженет Кан Грийн, осветен на първите минисерии на компанията.

Светът на Криптън е написан от Купърберг с некредитирани оформления от по -големия си брат Алън, моливи от Хауърд Чайкин и мастила на Франк Чиарамонте, под корици от Рос Андру и Дик Джордано. Виждаме всички познати лица от Джор-Ел и Лара до генерал Зод и Джакс-ур с камео от Лар Ганд (Mon-El, Beppo, Krypto и Baby Kal-El).

Светът на Криптън №1

След като Джон Бърн обнови Супермен и целия митос, 50-годишнината на героя наближаваше, така че той написа три минисерии от четири части, започващи със света на Криптън през 1987 г. Под прикрити от Byrne и Walt Simonson,Историята изследва далеч по -различното му възприемане на криптоновото общество. Във време, когато клонирането е заменило естественото възпроизвеждане, жена на име Нира използва един от клонингите си, за да се омъжи за детето си Kan-Z. Нарушаването на закона запали война с дължина от хилядолетия, която е изобразено от Майк Миньола и Рик Брайънт. Виждаме Джор-Ел да преразглежда тази история, която го вдъхнови да потърси собствената си половинка, но също така го насочи към предстоящото унищожение на своя свят.

Последните минисерии са тонално различни от много по-оптимистичните научнофантастични тарифи на по-ранните поколения, но също така показва обхвата на начините, по които Superman’s Homeworld е нараснал и напредвал през годините. Без съмнение серията SYFY ще представи още много по -извънземна версия на планетата, но този том ще направи фино спътник за четене.

Покупка

Супермен: Много светове на Криптън

Leave a Comment