За вашето разглеждане: Стив Дитко Омнибус на DC Vol. 1

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони

От Робърт Грийнбергер

Steve Ditko Omnibus vol. 1

Професията на Стив Дитко е много цветна и едва наскоро се изследва от историците на комиксите, включително препоръчаните от Блейк Бел необичайни и непознати: Светът на Стив Дитко. Неговият отчетлив стил се подвежда на някои жанрове, по -добре от други, а някои митични фигури бяха идеални за неговия подход. До 70 -те години на миналия век той се е настанил в DC Comics за участък и е направил еклектична смес от героична фантазия, мистерия, ужас и научна фантастика. Този конкретен период се събира в омнибуса на Стив Дитко. В рамките на неговите 456 страници ще получите някои от неговите по -известни произведения като Shade the Panchange Man и много негови малко гледани истории, избити от необичайни приключения, Plop! Къща, приказки за неочакваното, време за изкривяване, призраци и мистерия в космоса.

Много от антологичните истории датират от 1966 до 1982 г. и поради тази причина имат писатели на бейзболен отбор, включително Ото Биндер, Джак Олек, Корам Нобис, Джак К. Харис, Робърт М. Ингерсол, Лен Уайн, Майк Бар, Робърт Канигър, Стив Утли, Джордж Кашдан, Джоуи Кавалиери, Стан Тимънс, Шелдън Майер, Дж. М. ДеМатейс, Дан Мишкин, Гари Кон и Дейвид Аликас. Можете да видите ветерани като Binder и Oleck, в кариерата си, докато новодошлите DeMatteis, Mishkin и Cohn тъкмо започват.

Централният елемент на книгата трябва да бъде засенчен за променящия се човек, сериал за научна фантастика, създаден и продаден на компанията. Поставен предимно в друга сфера, Rac Shade беше ченге в света на мета, който носеше M-Vest, който не само служи като генератор на силово поле, но и проектира изкривен образ на себе си. Приключенията му бяха тънки на характера и по -тежки, отколкото типични за морализирането като действие. Дитко начерта тези истории и той беше сдвоен с Майкъл Флейшър за диалога. Серията на двумесечните серии се проведе само осем броя, преди да бъде отрязан по време на известната имплозия на DC. Девети брой е създаден и включен в легендарната отменена комикси Cavalcade и докато публикуваното съдържание не изброява проблема, човек може, но се надява, че някой от DC помни този самород и го включва. Единственото друго място, което Story стартира, беше в колекцията за черно -бели търговски, която беше пусната през 1980 г. чрез Excalibur Enterprises на бившия служител на DC Роджър Слифър.

Оттогава Shade се появи отново тук -там и беше напълно възприет от Питър Милиган за Vertigo, но тези оригинални истории си заслужават да разгледат.

Преди да създаде сянка и компания, Ditko потопи пръст в меч и магьосничество със Stalker. Поредицата е създадена от Пол Левиц, когато той беше помощник редактор на Джо Орландо и обаждането на издателя Кармин Инфантино излезе за нови заглавия в този жанр, за да се състезава с Барваринът на Marvel. Левиц създаде фентъзи земя, където героят продаде душата си, докато побеждава лорд Дгт. Сега безсмъртен, Сталкер беше лишен от чувство и се скиташе в търсене на начин за възстановяване на душата си. Поредицата продължи само четири броя и беше предимно забравена, преди героят да бъде използван като антагонист срещу Справедливото общество на Америка. Серията Stalker току -що се разпознаваше, когато беше толкова бързо съкратена. Тези истории заслужават вашето внимание не само за изграждането на световното изграждане на Левиц, но и за чудното мастило от Уоли Ууд. Заедно тези двама направиха за класическо сдвояване, което добави сила към историята.

———————————————————-

Закупете Steve Ditko Omnibus vol. 1

Leave a Comment