Увереният мозък на Маркли: Десетилетия

Тази публикация е подадена под:

Начална страница подчертава,
Интервюта и колони,
Прегледи на продукти

Уейн Маркли

от Уейн Маркли

Когато пиша думата десетилетия, тя има многобройни значения. Колко дълго съм в тази компания (почти 4), колко дълго съм чел комикси (над 5), колко дълго са публикувани комикси (над 10), колко дълго са публикували Marvel и DC (над 7), или всякакъв брой други неща. Но това, което пиша за това време, е поредица от книги, които Marvel наскоро публикува, наречени десетилетия, като всеки том е посветен на определено десетилетие от историята им на издаване. Те са направили осем от 40 -те до 2010 г. (добре, че 2010 г. излиза през август) и обичам тези книги. Не обичам всички материали в тези колекции, тъй като понякога това са периоди, за които не ме интересува, но обичам идеята, че проявяват уважение към своята история. Сега, ако само DC би направил нещо подобно. DC направи поредица от книги преди няколко години със Супермен и Батман през 40 -те, 50 -те, ’60 и т.н. Но те имат толкова богата история, че биха могли да правят значителни обеми на всяко десетилетие. Още по -добре, върнете архивите! (И знам, това никога няма да се случи.) Както и да е, Marvel Decays Trades са всички (е, най -вече всички) около 250 до 300 страници всяка и са в пълен цвят на хлъзгава хартия и изглеждат страхотно. Мисля, че всеки истински фен на Marvel трябва да има всички тези книги в своята библиотека.

Десетилетия: Чуйте се в 40 -те

Първият том се нарича десетилетия: Marvel през 40-те-човешкият факел срещу под-маринера. Заглавието на заглавието раздава това, което е тази книга, колекция от всички истории на факела/подбито от 40 -те години. Обичам ги, защото те са такива известни битки между два от най-значимите герои на Marvel от 40-те години, но също така и защото получавате страхотния разказ на Бил Еверет (един от любимите ми изпълнители на всички времена), разработчик на под-маринера и Карл Бургос, разработчикът на човешката факла. Тук са препечатани седем истории и предвид броя на страниците, който ви показва колко дълго са тези истории. Във всяка история двамата започват да се борят, но след това обединяват сили, за да се борят с общ враг, нацисти. Това са добри примери за това, което прави златния век на комиксите забавен. Бързо настрана, в неотдавнашния капитан на Капитан Америка и нашествениците, от Рой Томас и Джери Ордуей, има панел, където на улицата са показани двама души, които говорят и носят портфейли. Тези двама души са Бил Еверет и Карл Бургос. Благодаря на Джери Ордвей за почитта към оригиналните създатели.

Десетилетия: Чуйте се на 50 -те години

След това имаме десетилетия: Marvel през 50 -те години – Капитан Америка удари. Това е пълна колекция от историите на Капитан Америка от 50 -те години. Червеният череп все още е наоколо и вместо нацистите имате комунисти, а вие нямате Саймън и Кирби по изкуството, но това са интересни истории, които наистина отразяват времето. Считам това за съществена колекция, ако само защото създава една от най -големите истории за капитан Америка, която ще дойде в началото на 70 -те от Стив Енгълхарт, която разкри, че капачката в тези истории не е Стив Роджърс, а фалшив. Фантастично изпълнение на разказването на истории, което може да бъде намерено препечатано в Captain America Epic Collection: Hero или Hoax. Тази десетилетия книга препечатва истории от капитан Америка 76-78, млади мъже 24-28 и мъже приключение 27 и 28.

Десетилетия: Чуйте се в 60 -те

Десетилетия: Marvel в 60-те-Спайдърмен среща вселената на Marvel. Тази колекция обичам, защото това е сърцето на съвременната вселена на Marvel. Нямам идея как за всички фантастични истории, които излязоха от Marvel през 60 -те как са го свили до 256 страници. По същество това, което са направили, е преиздаване на истории, в които Spider-Man се бори, се изправя, се присъединява, се присъединява, помага и т.н. Други герои на Marvel. Така че получавате Solo Spider-Man Stories, както и него, заедно с прекрасните четири, X-Men, Daredevil, Avengers, Hulk и много други. Плюс това получавате класически истории на Стан Лий заедно с Джак Кирби, Стив Дитко и други. Лесно многото творчески период на Marvel. Това е може би и най -привлекателното за небрежния фен на комикса.

Десетилетия: Чуйте се в 70 -те години

Десетилетия: Чуйте се в 70 -те – Легион на чудовища. 70 -те също са мои любими, когато се отнася до Marvel, не заради чистия творчески гений, който показаха през 60 -те, а заради експериментите, които направиха, и жанровете, които те опитаха. Като чудовищата са голяма част от него. (И нека не забравяме кунг-фу). През 70 -те Marvel направи всякакви чудовищни ​​комикси, от забележителната гробница на Дракула, до Легиона на чудовищата (екип от чудовища) до следващото филмово усещане, Блейд. Това е изискана селекция от истории с участието на Дракула, Франкенщайн, върколак през нощта, Блейд, Манфибийския, призрачен ездач и други. Също така, тази колекция има истории, които никога досега не са били събрани. В допълнение получавате някакво зрелищно произведение на изкуството от Джийн Колон, Майк Плуг, Джон Бусема, Нийл Адамс и други. ДокатоНе е толкова съществено толкова съществено, колкото 60 -те, това може да е любимата ми колекция.

Десетилетия: Чуйте се в 80 -те

Това логично е последвано от десетилетия: Marvel през 80 -те – невероятни еволюции. Тази колекция е свързана с промяната. Той препечатва истории, в които героите получават нови сили, външен вид или костюми или дори житейски промени. Той препечатва историите, в които Тор получава бойната си броня. Където Ангел се превръща в металокрил агент на Апокалипсис. Където Хълк се връща към сив. Където Спайдърмен получава черен костюм (и се омъжва) и много повече. Тази колекция е прекрасен пример за показване на това колко Marvel е бил и е готов да промени нещата в опит да разкаже добра история или да освежи герой. Нещо, за което са критикувани през последните години. (Промяната на пола на герой или техните сили не е ново нещо за къщата на идеите.) Не е любимата ми колекция, а исторически важно.

Десетилетия: Чуйте се в 90 -те

Десетилетия: Marvel in the ’90-Mutant X-Plosion е точно това, което казва заглавието. 90-те видяха, че популярността на X-Men излита и Marvel направи всичко възможно, за да се възползва от това. Тук получавате широка извадка от всички рентгенови книги, които излязоха през 90-те. Препечатките включват примери за Excalibur (който има наистина добро изкуство Alan Davis), кабел, X-Force, Deadpool, Generation X, X-Factor, X-Men и разбира се Uncanny X-Men. Тъй като X-Men продължават да бъдат много популярни във Вселената на Marvel, подозирам, че много хора биха се насладили на този том.

Десетилетия: Чуйте се в 00 -те

Десетилетия: Чуйте се в „00 -те – удряйки заглавията. Това е сборник с истории, в които Marvel придоби масова публичност за своите истории, което беше едновременно добро и лошо и наистина бе отбелязано време, в което ерата на забавлението Стан Лий нямаше. Сега историите се правеха за търговията (това са много части истории по шест броя, за да могат да бъдат събрани), а историите бяха обвързани много повече в текущите събития и политика от всякога и по някакъв начин, по -тъмни от преди. Отново, докато не е любимият ми период, тук има някои наистина добри истории. Някои от които включват, върховен паяк, капитан Америка: Истина, Червено, бяло и черно, Ultimates, Гражданска война и други.

Десетилетия: Чуйте се в „10 -те години

Накрая имаме десетилетия: Marvel в „10 -те – легенди и наследство. Все още не съм чел тази търговия, но прочетох всички книги, които събира. Този том е прекрасен пример за това, че Marvel продължава да експериментира и опитва нови неща, като променя героите си, а с някои от тях получавате някои фантастични истории. Препечатани тук са първите изяви на Джейн Фостър Тор, Камала Кан като г-жа Марвел, Гуен „Спайдър-Гуен“ Стейси, момиче от катерици (може би най-фантастичното използване на персонаж на ниво C и превръщането им в страхотен герой и книга), и други. Плюс това препечатва въпроси на Iron Man, Edge of the Spider-Strain, пазители на галактиката и много други. Отново не най -добрият им период според мен, но тази колекция показва колко добър материал Marvel наскоро направи, че не бих се сетил за върха на главата си. Г -жа Marvel и историите на Lady Thor са някои от любимите ми книги на Marvel през последните 30 години.

И така, тук имате осем тома, обхващащи практически 80 години комикси на Marvel. Всеки от тези томове е наистина най -добрият (на моменти само малко вземане на проби от величието) на всяко от тези десетилетия. Имате фантастичен микс от таланти, който наистина показва еволюцията на комиксите през последните 80 години. Въпреки че имаше ясно книги, които се зарадвах много повече от другите, не мисля, че тук имаше истории, които наистина не харесвах. Бих препоръчал тези книги като извадка за някой, който просто изпробва комикси, или за тези, които се интересуват от историята на комиксите или дори за тези от вас, които просто търсят забавен следобед. Много приятна колекция от книги!

Както винаги бих искал да знам дали сами сте прочели някоя от тези колекции и ако имате, какво мислите? Едно десетилетие връща ли любовта ви към комиксите? Човек кара ли да се чувстваш топъл и носталгичен, както направи 70 -те години за мен? Бих искал да знам. Мога да се свържа на mfbway@aol.com или във Facebook във Wayne Markley. Всички тези мисли и думи са мои и не отразяват мислите или чувствата на комиксите на Уестфийлд или техните служители. Както винаги…

Благодаря ти.

Leave a Comment